НАЙ-НОВИ:

Приеха мерки за гарантиране на правата на българите и на другите граждани на ЕС, които живеят във Великобритания

Държавите от Европейския съюз одобриха серия от извънредни мерки, за да ограничат проблемите, които биха възникнали при напускането на Великобритания без споразумение (Брекзит без сделка).

Страните от ЕС се опасяват, че може да възникнат проблеми с Лондон в области като транспорта, риболова, социалните плащания и програмата за образователен обмен “Еразъм”.

Новите мерки имат за цел и да гарантират социалните права на гражданите на страните от ЕС, които живеят във Великобритания. Сред тях са и българите. Те трябва да получат гарантирано здравно обслужване и изплащане на пенсиите.

Държавите от Европейския съюз искат да гарантират и правата на британците, които живеят в някоя от страните от Евросъюза.

Новите правила предвиждат студентите от ЕС и Великобритания, които в момента посещават чужд университет по програмата за образователен обмен “Еразъм”, да могат да довършат обучението си след Брекзит.

Мерките ще започнат да действат, ако Великобритания напусне ЕС без споразумение. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Министерство на отбраната обяви 100 вакантни места за матроси. Вижте…