НАЙ-НОВИ:

Премиерът: Няма да угаждаме на БСП на всеки шест месеца да правим избори! (видео)

“Тези, които направиха банковата криза през 1996 г. или сринаха КТБ, излизат да се изказват и да искат оставки”, възмути се министър-председателят

[ad id=”225664″]

“Няма да угаждаме на БСП на всеки шест месеца да правим предсрочни избори”, възмути се премиерът Бойко Борисов по повод на искането на социалистите да подаде оставка заради скандалите с Търговския регистър и “Олимпик”.

Премиерът бе в парламента за извънредното заседание, инициирано от БСП заради двата случая. След като заседанието завърши, премиерът отговори на въпроси на медиите в кулоарите на парламента.

Тези, които са допуснали пропуски в работата на Търговския регистър, са отстранени. В най-развитите държави също им се сриват системите. Проблемът ни дойде като добра обеца на ухото и много бързо сме се справихме и си взехме поука. Не виждам основание да се иска оставка на правителството.

Публикувахте от Бойко Борисов в Вторник, 21 август 2018 г.

Борисов явно се бе засегнал от думите, с които червеният депутат проф. Румен Гечев завърши изкъзването си: “Оставките няма как да останат само на ниво КФН, така че желая успех на предсрочни избори!” Социалистите поискаха и колективна оставка на ръководството на КФН, пише “Епицентър”.

„Аз много пъти им правих предсрочни парламентарни избори и знаете резултатите. Да им угаждаме на всеки шест месеца да правим предсрочни парламентарни избори – това ще е прецедент в Европа. Два пъти го правим. Така че повече този въпрос не ми го задавайте. Ако цялата комисия има вина, естествено, че трябва да си отиде цялата комисия. Но както при КТБ, така и сега председателят не носи отговорност за ресорите. Когато КТБ падна, не случайно тогава обвиниха заместник-председателя, защото казаха, че отговорността се носи по ресори“, каза Борисов, цитиран от “Фокус”.

Във връзка с проблема с Търговския регистър Борисов обясни, че програмите по някой път се бъгват. „Но това ни дойде, като една добра обица на ухото и мисля, че всички сме си извели поуки и в момента максимално бързо се прави. Още повече, че новите дискове са там, просто трябва време“, коментира премиерът.

На въпрос дали има основание да се иска оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, Борисов отговори: „Те непрекъснато искат оставките. Тези, които купуваха гласове и имат повдигнати обвинения, правят закони, а пък искат оставките. Тези, които направиха банковата криза през 1996 г. или сринаха КТБ, излизат да се изказват“.

Борисов обясни, че е защитил фирма „Лирекс“, която работи по възстановяването на Търговския регистър, защото иска да им осигури комфорт.

„А всеки на мое място би ги нападнал, за да няма упрек към него. Но всяко едно избързване може да счупи системата. На 10 минути с по близо месец се прибавят повече данни към системата за регистъра. Най-добрият специалист в Европа работи тук в момента. Но, повтарям, важна е обицата на ухото, защото много системи са такива“, коментира премиерът. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
„Където искайте се връщайте - вие управлявате последните 10 години.…