Премиерът: Във война сме с невидим противник, по-добре да беше армия

Само една нация – обединена, силна, дисциплинирана, хладнокръвна, умна може да преодолее подобна криза. Ние сме във война с невидим противник“, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата при президента Радев за мерките по коронавируса.

„По-добре да беше армия, за да я виждаме“, посочи министър-председателят.

„Единственото доказано досега лечение е: на работа, до аптеката, до банката, до хранителния магазин. И в къщи“, защити мерките за социална изолация министър-председателят.

Борисов благодари на президента Румен Радев за организацията на срещата на „Дондуков“ 2. Подчерта и, че „нищо не заплашва пенсионната система“.

Премиерът обясни, че в Габрово и във Велико Търново се произвежда водонепропусклив плат. Фирмите ще могат да изтъкат 14 км плат, а други предприятия – да произведат между 2 и 8 хиляди защитни костюма.

„Няма държава в Европа, която да няма недостиг на всеки един консуматив“, посочи Борисов.

„Спираме всички поръчки и започваме да произвеждаме за нас това, което ни е нужно. Един комплект няма да се изнесе навън, докато не се презапасим“, заяви премиерът Бойко Борисов. И бе категоричен, че, както към нас са спрени договори, така и ние спираме.

„Интересът към нашата индустрия е огромен, защото се оказа, че тъкачниците са кът – голяма част са заминали за Турция и Виетнам“, разкри той.

Бойко Борисов разказа и за конферентната среща на лидерите на ЕС снощи.

„Видно е, че българите се дисциплинират, разбират, че мерките ни са адекватни“, каза още премиерът. Борисов разказа за разговора със своя унгарски колега Орбан и за обещанието, което той му е дал – да осигури коридор за връщането на българите, които са блокирани на границите.

„Оказа се, че имаме и много спиртоварни“, каза още Борисов и не скри, че негови колеги премиери „плачат“, защото сега е необходим много спирт за дезинфекция.


image0 (9K)