Премиерът Борисов: Фалшива новина е, че Груевски има български паспорт

Премиерът Бойко Борисов нарече днес фалшива новина, разпространеното от чужди медии твърдение, че бившият македонски премиер Никола Груевски има български паспорт.

Нито е искал, нито му е издаван такъв„, каза Борисов след срещата си в София с настоящия министър-председател на Македония Зоран Заев.

„Бившият македонски премиер Никола Груевски не е български гражданин и няма издаден български паспорт“, съобщиха по-рано днес от Министерството на правосъдието.

Така бе опровергана информация в унгарското изданието „Непшава“, което твърди, че е възможно бившият македонски премиер да е влязъл в Унгария с български паспорт.

„Непшава“ се позовава на източник от правителството, според когото голяма част от македонския елит разполага и с български документи за самоличност.

От Държавна агенция „Национална сигурност“ също опровергаха информации, че на бившия македонски премиер са били издадени български документи за самоличност. Там също е направена проверка заради публикациите в чуждестранни медии, според които Груевски е пристигнал в Унгария с български паспорт.

Груевски, който в Македония има влязла в сила ефективна присъда за злоупотреба с власт, е поискал политическо убежище в Унгария. Не е ясно как е напуснал Македония.

 

bnr.bg


image0 (9K)