НАЙ-НОВИ:

През погледа на главния редактор: Интересна битка в Стара Загора, ако съдим по водачите на листите

  • Живка Кехайова
  • 01.03.2021
  • Анализи
  • Коментарите са изключени за През погледа на главния редактор: Интересна битка в Стара Загора, ако съдим по водачите на листите

Живка Кехайова

Ако съдим по водачите на листите на значимите партии с шанс за парламента, в Стара Загора битката ще е доста интересна.

Вероятно има някаква истина в твърдението, родило се преди поне две десетилетия, че вотът в Стара Загора много силно се приближава до средния за страната на парламентарни избори. Т.е. 27-ми избирателен район се явява нещо като лабораторен мини-анализ на националните избори. Според социологическите агенции 4 са сигурните партии в следващото НС – ГЕРБ, БСП, “Има такъв народ” и ДПС, плюс още 2-3 на ръба, чийто резултат зависи от това какви кампании ще проведат и каква мобилизация на вот са в състояние да направят.

В 27 МИР – Стара Загора водач на листата на ГЕРБ ще бъде министъра на образованието Красимир Вълчев. На БСП – Георги Гьоков. На “Има такъв народ” –  Слави Трифонов. На ВМРО – Александър Сиди. На ДПС – най-вероятно – Халил Летифов. На обединението “Воля” и НФСБ – Кръстина Таскова.  Засега неофициално се твърди, че и Мая Манолова лично ще пробва сили от Стара Загора.

Остават 3 дни до официалния старт на предизборната кампания на 4 март. Ще ги видим. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Полицаи днес претърсиха офисите на футболния клуб Барселона, съобщиха испанските…