НАЙ-НОВИ:

През погледа на главния редактор: СЗО да научи каква е инструкцията в самолетите, ако не може да се досети самостоятелно

  • *zarata
  • 19.01.2021
  • Анализи
  • Коментарите са изключени за През погледа на главния редактор: СЗО да научи каква е инструкцията в самолетите, ако не може да се досети самостоятелно

Живка Кехайова

СЗО да научи каква е инструкцията в самолетите, ако не може да се досети самостоятелно.

Да дам този абсолютно непоискан съвет ме провокира изразеното от Световната здравна организация бурно недоволство, че икономически напредналите държави, т.е. по-богатите, първо гледали да поставят ваксина на собствените си граждани, пренебрегвайки гражданите на изостаналите и бедни страни.

Бедните и изостанали страни могат да получат ваксини само като дарение от богатите, чиито граждани трябва да заработят парите за въпросните ваксини и да ги произведат. С други думи богатите ще трябва да помогнат на бедните и само те могат да го направят, но само в случай, че останат богати, т.е. имат здрави и работещи граждани. Защото обратен вариант няма – бедните и изостаналите, дори до един да останат здрави и способни да работят, няма как да помогнат с каквото и да било дори на себе си. Гаден факт, но факт, а фактите трябва да се приемат дори да не ни харесват, както писах вчера.

Дори в самолетите инструкцията е при проблем и необходимост да се постави кислородна маска на пътниците, първи маските поставят бащите и майките, а след това се поставят от тях на децата. Причината не е, че се подценява живота на децата, или пък на несамостоятелно справящи се възрастни, а точно обратното. Ако родителите докато се опитват най-напред да сложат маска на децата си загубят съзнание, няма кой да се погрижи нито за тях, нито за децата им, нито за други безпомощни пътници. Ясно и логично!

Невероятно е, че СЗО не го знае. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Управителят на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова обяви във вторник,…