Президентът Румен Радев ще подкрепи нов политически проект

Президентът Румен Радев ще подкрепи нов политически проект. Това заяви самият той на пресконференцията по повод втората година от мандата си.

Запитан, дали би подкрепил нов политически проект, Радев отговори: Да, ако той отстоява тези ценности и работи за модернизацията на България, съобщи 24 часа. 

Преди това говори за необходимостта от безкомпромисно прилагане на закона, за това законността е алтернатива на произвола и лобизма, да се пречупи корупцията, да се отстоява свободата на словото.
Въпросът не е дали, а кога ще има предсрочните избори, коментира държавният глава.
Дали ще се потърси увеличение на правомощията на президента зависи от политическите процеси в страната и решимостта на мнозинството да се пребори с
имитацията на управление, коментира още Радев.
Той напомни, че през годините правомощията на държавния глава непрекъснато се отнемат – и по отношение формирането на важни независими органи, и по
отношение на службите, които минаха към правителството. И предупреди, че ако следващият парламент излъчи компромисно родена коалиция или безпринципна коалиция в името на властта, това ще е последната раздаване на картите в настоящата политическа система Не виждал база за партньорство с правителството при сегашния му курс на управление, който бил конфронтационен и често погазвал закона.

Като военен президентът Радев очевидно знае, че най-добрата защита е нападението. При всичките нападки срещу правителство и мнозинство, кой ще пита, или ще се замисли свършил ли е нещо реално президентът през тези 2 години и какво е то. Да не говорим, че май никой не се и интересува сериозно от това.


image0 (9K)