НАЙ-НОВИ:

Президентът Радев показа хората от екипа си (снимка)

Хората, които ще са част от екипа на президента Румен Радев, присъстваха днес на церемонията по сдаването на властта в Гербовата зала на президентството.

Сред тях бяха журналистът Иво Христов, чието име е спрягано за началник на кабинета, Елена Йончева, която ще е най-вероятният прессекретар, както и полковник Димитър Стоянов, за когото се знае, че ще бъде главен секретар. На церемонията присъстваха и проф. Емилия Друмева, която се очаква да оглави правния екип на президента и Деница Златева от БСП, която ще бъде най-вероятният външнополитически съветник.

Бившият кмет на с Труд Николай Копринков. Неговото име е спрягано за секретар по регионална политика.

В интервю за националната телевиция Радев заяви, че ще разчита на експерти за служебното правителство, което ще назначи. Той беше категоричен, че няма да иззема функциите на премиер и няма да се бърка в работата на който и да е кабинет.

Искам това да бъде едно ефективно правителство, което да преведе България в тези наистина няколко трудни месеца до следващото легитимно избрано правителство. Затова ще разчитам на експерти. Трябва да е ясно, че служебното правителство няма задача да изработва политики, то просто трябва да управлява държавата до следващото правителство, каза той пред БНТ.

Той заяви, че има с кого да се посъветва за правителството и приема като голям плюс това, че не е политически обременен. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
”Днес, когато бог възлага върху плещите ви огромна отговорност за…