НАЙ-НОВИ:

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е глобен с 2 милиона долара

Съд в Ню Йорк нареди на президента на САЩ Доналд Тръмп да плати 2 милиона долара глоба. Съдебното решение е по делото на щата Ню Йорк срещу благотворителна организация на Тръмп.

Тръмп беше обвинен, че фондацията му е събрала 2 800 000  долара за благотворителност, но ги “пренасочила” за предизборната кампания на Тръмп през 2016 година. Тогава той се състезаваше за президент на САЩ.

По-късно парите са били дадени за благотворителност, но прехвърлянето им за предизборната кампания е нарушение на закона, обяви съдът.

Въпреки че средствата са отишли при получателите, за които са били предназначени, а именно организации в подкрепа на ветерани, нареждам на г-н Тръмп да плати 2 милиона долара без лихва, като компенсация за нарушаване на задълженията на попечителя“. Това се казва в решението на съдията от Върховния съд на Ню Йорк – Салиан Скарпула.

Тръмп многократно обвинява властите в Ню Йорк в политически пристрастия. Той твърдеше, че възнамерява да спечели делото. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
ОТ ВиК дружеството в Стара Загора съобщават, че поради подмяна…