НАЙ-НОВИ:

Президентът на Македония с важен призив, свързан с България

Президентът на Македония Георге Иванов призова правителството да обяви и да обясни текста на договора за добросъседство с България преди подписването му.

[ad id=”236999″]

Според него липсата на прозрачност предизвиква негативни коментари и загриженост в обществото, които трябва да се преодолеят чрез публикуване на текста на документа , предаде македонската медия „Плюс Инфо“.

“Президентът Иванов подчерта, че винаги трябва да се имат предвид националните и държавните интереси на Македония и че нито едно междудържавно споразумение не трябва да бъде в ущърб на македонските национални интереси”, пише в официално заявление на президентството на Македония.

Иванов вчера проведе среща с министъра на външните работи Никола Димитров, на която е бил информиран за последната версия на договора за приятелство и добросъседство с България.

“Президентът Иванов, както и досега, така и в бъдеще ще продължи да участва в процесите на помирение и решаване на спорните въпроси по мирен начин и чрез политически диалог, в съответствие с международното право и добросъседските отношения, с цел да се постигнат справедливи решения въз основа на принципа на взаимно уважение и въздържане от намеса във вътрешните работи на страните “, се посочва в съобщение от президентството.

Македонският президент същевременно приветства волята и ангажираността на всички, които през изминалия период бяха включени в усилията за хармонизиране на споразумението между двете страни.

Президентът на Македония с важен призив, свързан с България

източншк: Blitz.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Във видеото, качено на страницата "Лютинка Бори Мрака" във Фейсбук,…