Пред очите на цял автобус безмълвни хора съблякоха момче голо и го обраха

Брутално нападение над дете в автобус на градския транспорт в София на 21 февруари вечерта без някой да се притече на помощ.

Около 19.10 часа в петък в автобус №404, пътуващ в посока „Слатина“, трима младежи на около 20 години нападнаха и обраха 14-годишно момче пред погледите на шофьора и пътниците, няколко от които мъже.

Грозната сцена се е разиграла, докато рейсът се движел в отсечката между „Подуене“ и „Редута“, разказа пред Дарик Мария Кадийска, журналист в „Монитор“ и свидетел на отвратителната сцена.

Никой от присъстващите мъже, в това число и шофьорът, не се е намесил да предотврати гаврата, докато детето пред всички е било съблечено от нападателите си голо до кръста. Реагирали са само две жени – зам.-директорка на 112-то училище, както и Мария Кадийска. Двете седели една от друга на седалка близо шофьорската кабина, когато чули как едно момче от задната част на рейса вика на висок глас: „Не, моля ви, моля ви, не“. Последвали викове: „Обраха ме, обраха ме!“

След това ученикът разказал, че е от провинцията, учи карате в спортно училище в София и се прибирал към пансиона на ЦСКА. Бил облечен с тениска и суитшърт с надпис „ЦСКА“, когато нападателите го разсъблекли и му ги взели със сила. Те са били трима, на около 20 години и с качулки на главите. Не е станал ясен мотивът за нападението, но друго не са му откраднали. Телефонът му е останал в джоба на долнището.

През цялото време, докато момчето разказвало какво е станало, нападателите са се возели необезпокоявани в рейса отзад. Никой не направил опит да ги накара да върнат дрехите на момчето.

Педагожката и журналистката настояли водачът на автобуса да спре, за да изчакат органите на реда, но той реагирал невъзмутимо с репликата: „Ами това е България“ и продължил да пътува с голото до кръста дете и с нападателите му. Обяснил също така, че камерите в автобуса не работят и няма как да предостави кадри на полицията, разказа Кадийска.

Преди да слезе на своята спирка в 19.17 часа, една от жените в автобуса съблякла суитшърта на звездички на своята дъщеря, около 8-годишна, за да облече премръзналото момче. Зам.-директорката на 112-то пък му казала веднага да разкаже на възпитателите за инцидента и да отидат в полицията.

Когато най-накрая шофьорът все пак спрял без да отваря вратите, за да задържи обирджиите, докато дойдат полицаи, нападателите почти изкъртили едната врата и напуснали рейса преди да дойде патрулка, завърши свидетелския си разказ Мария Кадийска, която даде гласност на инцидента.

 


image0 (9K)