НАЙ-НОВИ:

Предстои захлаждане, което ще е по-чувствително след вторник

Започналите в събота слаби превалявания продължават в някои райони на Източна България.

Облачността от запад на изток за кратко ще се разкъса в хода на деня, предава NOVA. Около обяд обаче отново от запад на изток облаците отново ще превземат хоризонта. Валежите от поредния средиземноморски циклон ще са привечер, през нощта и в понеделник до обяд.

Времето остава топло с температури следобед между 10 и 15 градуса. В хода на деня вятърът постепенно ще се усилва. Все още поривите са южни и сравнително топли. Тяхната скорост обаче ще е силна и на места по северните склонове на планините ще е над 50 км/ч.

В планините вятърът ще е още по-силен, особено следобед, вечерта и през нощта. Поривите на някои места ще са с ураганни стойности. В курортите са възможни прекъсвания в работата на лифтове и влекове. Температурите в планината ще паднат леко спрямо съботните стойности. Днес следобед термометрите ще показват между минус 2 и 3 градуса. Сутринта в източните планински масиви ще превалява дъжд. След кратко прекъсване във втората половина на деня валежите ще започнат отново от запад на изток. Сняг – по високите части над 1 500 метра.

Неделният циклон ще определя времето и в понеделник – ще превалява над цялата страна в незначителни количества. Около обяд ще се покаже слънцето, след това отново ще се заоблачи. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад и ще стане студен. Предстои захлаждане, което ще е по-чувствително след вторник. Във вторник и сряда ще има снеговалежи.

Студеният фронт ще премине от запад на изток, като в източните райони валежите в началото ще са от дъжд, но с падането на температурите ще завали сняг. Ще има условия за навявания и преспи. Усложнения в трафика са възможни по планинските проходи и пътища.

Дневните температури ще паднат значително, а в четвъртък вечерта и петък сутринта ще е най-студено. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На 22 януари 2002 г. Петър Стоянов напуска президентството Любомир…