НАЙ-НОВИ:

Предсрочни парламентарни избори се провеждат в Северна Македония

Гражданите на Северна Македония гласуват днес на десети по ред парламентарни избори от обявяването на независимост на страната, които са и пети предсрочни избори.

Заради кризата с коронавируса изборите започнаха два дни предварително. В понеделник гласуваха болните от Covid-19 и хората в самоизолация, а вчера затворниците, хронично болните и хората от старческите домове. Решаващият ден е днес.

Основните партии и коалиции, които се явяват на изборите, са коалицията „Можем“, начело със Социалдемократическия съюз на Македония на бившия премиер Зоран Заев, коалицията водена от ВМРО-ДПМНЕ „Промяна за Македония“ на Християн Мицкоски, както и Демократичния съюз за интеграция на Али Ахмети, който по време на предизборната кампания заяви, че е дошло времето за албански премиер в Скопие.

Данни от последните социологически допитвания показват, че социалдемократите на Зоран Заев водят с малка преднина пред ВМРО-ДПМНЕ.

В изборите в Северна Македония участват 15 коалиции и политически партии. Право на глас имат 1 814 263 граждани, записани в избирателните списъци.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Строителният предприемач Динко Динев отмени сватбата на втория си син…