Предложения за наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ могат да бъдат правени и онлайн

Във връзка с въведените противоепидемични мерки, Община Стара Загора информира, че предложения за награда „Стара Загора“ за 2020 година могат да бъдат изпращани и по електронен път.

Желаещите да се възползват от тази възможност е необходимо да се свържат предварително по телефона с началника на отдел „Култура“ Диана Атанасова – 042/614 862 или 0887 531823, след което предоставят всички сканирани документи на e-mail: [email protected].

След получаването им те ще бъдат заведени в деловодството на администрацията, а заявителят ще получи отговор с входящия номер на своето предложение.

Срокът за номинации за присъждане на награда „Стара Загора“ за 2020 година е до 15 април. Отличието се присъжда по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Предложенията могат да бъдат направени от държавни и общински органи, обществени и професионални организации и творчески сдружения, както и от граждани на община Стара Загора.

Наградата „Стара Загора“ се връчва в две направления: „Наука и образование“ и „Култура и изкуство“.

Кандидатите в направление „Наука и образование“ трябва да са изявени професионалисти с доказан принос и иновативни подходи в учебно-възпитателната работа. Ученици на кандидатите трябва да имат участия и класирания на призови места в състезания, конкурси и олимпиади на областно, национално и международно ниво.

За присъждане на наградата „Стара Загора“ в направление „Култура и изкуство“ могат да бъдат номинирани хора със значими постижения в областта на литературата, изобразителното изкуство, архитектура, музика, театър, танцово изкуство, фотография, съвременни визуални изкуства. Номинациите могат да бъдат за индивидуални и колективни награди.

В Общинска администрация и по e-mail могат да бъдат подавани документи и за награда „Млада Загора“. За нея се номинират учащи с изключителни постижения и извоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси в сферата на науката и образованието, културата и изкуството. Кандидатите трябва да са класирани на призови места на регионални, национални или международни олимпиади, конкурси и състезания или да са разработвали и участвали в училищни, общински, регионални, национални или международни проекти с принос за утвърждаване на авторитета на учебното заведение, както и да имат личен авторитет сред съучениците си и учителите в съответното учебно заведение. Желаещите могат да правят своите номинации до 15 май т.г.


image0 (9K)