Превързочна сестра е новият болен от COVID-19 в Пловдив. Контактувала е с почти всички колеги и пациенти

„Жената, за която бе потвърдено, че е болна от COVID-19 и е вторият нов случай в Пловдив, е превързочна сестра в Неврохирургията на УМБАЛ „Свети Георги“. Тя е на 59 години и е в средно тежко състояние.

Лекува се. Имала е контакт с почти всичките си колеги от отделението и с почти всички пациенти, които лежат там, а те са 20 на брой, съобщи на пресконференция директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева.
На всички тях ще бъдат взети проби и в зависимост от резултатите РЗИ ще реши как да действа.
Медсестрата е с придружаващо системно заболяване. В неделя вечерта се е почуствала недобре и е останала у дома си, като състоянието й е преминало от леко в средно тежко с температура и леки грипоподобни симптоми, стана ясно още от думите на д-р Танчева-Манчева.
В момента РЗИ връчва предписание за карантина и затварят отделението за основно почистване и дезинфекция. Областният управител Дани Каназирева коментира, че в абсолютно всяка болница е въведен стриктен контрол и, че лекарите и медицинският персонал се държат много отговорно. Тя припомни, че заразеният с коронавирус шеф на спешното в болница „Пълмед“, жена му и две медицински сестри, които също са се заразили, веднага са реагирали и са се самоизолирали, като са уведомили за това РЗИ. Всички те са добре.

Blitz.bg


image0 (9K)