Практични съвети как да подобрим емоционалното и физическото си здраве – втора част

Ето обещаната втора част от практичните съвети:

11. Заменете игнорирането на непознати с усмивка към тях. Ще повиши както вашето настроение, така и тяхното.

12. Заменете репликата „ще помисля“ с „не“. Ако не искате да направите нещо просто бъдете честни. Ще ви направи по-щастливи.

13. Прекарайте малко време в клюкарстване с приятели, вместо да си седите сами вкъщи. Доста по-добре е за психическото ви състояние, а и страхотен начин да поддържате приятелствата си.

14. Заобичайте недостатъците си, вместо да се притеснявате от тях. Никой не е съвършен, бъдете уникални.

15. Вместо да насилвате даден човек за приятелство, просто го остави да си тръгне. Не всички приятелства са завинаги и опитите да задържите даден човек до себе си често носят допълнителен стрес.

16. Заменете стоенето в затворено помещение със седене на открито, когато времето е хубаво. Паркът е красиво място с приятна атмосфера и подходящо място за четене на книга или свършване на работа.

17. Заменете пасивната агресия с откритост и честност. По-добре е за емоционалното ви състояние и за разрешаване на даден проблем.

18. Вместо да сте песимистично настроени, просто станете оптимист.

19. Сменете високите си токчета с маратонките, които обичате. Ако ви е комфортно, ще сте по-щастливи и уверени.

20. Използвайте споделеното шофиране вместо да карате сами. Ще спестите пари от гориво и ще се запознаете с нови хора, които могат да направят деня ви по-забавен.

21. Спрете да се тревожите за предишни грешки и се фокусирайте върху бъдещето си. Миналото си остава минало, а всичко, което може да се случи по различен начин ви чака в бъдещето.

22. Вместо да започнете да се тъпчете с храна, когато сте разстроени, по-добре помислете за чувствата си. Това ще ви помогне да се справите с проблемите и задълженията си.

23. Започнете да цените позитивните си черти, вместо да се самокритикувате.

24. Вместо да си седиште вкъщи без никакви планове, проверете в местната благотворителна организация за доброволчески длъжности.

25. Не се опитвайте да угодите на всички, защото това е невъзможно. Съсредоточете се върху себе си и върху хората, които обичате.

Източник: highviewart.com

Очаквайте още практични съвети скоро!


image0 (9K)