Православен ученически лагер в курорта Старозагорски минерални бани

Общо 18 деца – 9 от ДДЛРГ „Мария Терезия“, с директор Латинка Петрова и 9 от ЦНСТ за деца и младежи с/без увреждания в кв. Зора, с директор Нели Баджакова, участват в летния православен ученически лагер, който се провежда в курорта Старозагорски минерални бани.

Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и за втора поредна година се осъществява с финансовата подкрепа на „Мини Марица-изток“.

Първият ден по традиция започна с молебен за здраве, отслужен в единствения у нас храм на името на „Св. Козма Зографски“. Началникът на Културно-просветния отдел при Старозагорска света митрополия, свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, поздрави участниците от името на владиката.

В четиридневната програма са предвидени беседи за вярата, християнските ценности и добродетели, които ще бъдат водени от свещениците Живко Желев и Иван Генов. Новото тази година са уроците по църковни песнопения, поверени на диригента на хора при Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ Мария Колева.


image0 (9K)