НАЙ-НОВИ:

Правната комисия отхвърли предложението за сваляне на ДДС на 9% за ресторантьорството и книгите

Правната комисия в парламента е отхвърлила предложенията на Обединените патриоти и ГЕРБ за промените в Закона за ДДС. Освен намаляването на ставката от 20 на 9 на сто за ресторантьорите и книгите, в общото предложение на ГЕРБ и Обединените патриоти са и текстовете за ваучери в туризма. Депутатът от НФСБ Валери Симеонов заяви това, докато бюджетната комисия в парламента обсъжда същите текстове. Симеонов заяви, че вече се е опитал да се свърже с премиера Бойко Борисов, защото “ГЕРБ са се отметнали от възможността за подпомагане на туризма с ваучери”. В текстовете според Валери Симеонов са останали единствено ваучерите за държавните служители, които ще могат да почиват в държавните бази.

Министърът на икономиката Емил Караниколов се обяви за анализ, който да определи дали да се променя политиката по ДДС за всички сектори в икономиката.

Според Караниколов сега е необходимо намаляване на ДДС като временна мярка в подкрепа на секторите, засегнати най-сериозно от кризата: “Т.е. една такава временна мярка за определен срок от време дори ще ни бъде много полезна в следващ анализ – дали има смисъл от такива мерки от тук нататък“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Три общини в Северозападна Франция ще затворят плажовете си. Това…