НАЙ-НОВИ:

Правителството на Гърция удължава ограниченията за влизане в страната

Срокът на решението на гръцкото правителство – за въвеждане на временни ограничения за преминаване на сухопътните граници на страната, се удължава до 14-ти декември.

Целта на мерките е ограничаване на разпространението на новия коронавирус на гръцка територия.

За туристите и чуждите граждани, за които няма забрана, е разрешено влизането единствено през граничния контролнопропускателен пункт Кулата и то само с отрицателен тест за COVID-19, направен 72 часа преди влизането.

Забраната не се отнася за гръцки граждани, за лица с право на престой и живеещи в Гърция, за влизане поради абсолютна необходимост по служебни или медицински причини, за товарни камиони, както и за транзитно преминаващи линейки през Северна Македония от Косово, превозващи за хоспитализация членове на дипломатически, военния или административния състав на държавите-членки на ЕС и на ЕУЛЕКС в Косово.

Камионите, превозващи стоки, може да преминават през 4 гранични пункта с България и по един със Северна Македония, Турция и Албания, като за водачите не е задължително потвърждаването на отрицателен PCR-тест.

В същото решение е вписана и временната забрана за влизане в Гърция на „всички граждани на трети държави от всяка точка на влизане, по какъвто и да е начин и с каквото и да е превозно средство, включително въздушни, морски, железопътни и шосейни връзки”.

Изключение са държавите-членки на ЕС и Шенгенското пространство, както и за гражданите на Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Уругвай, ОАЕ и Сингапур.

 

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Е, застигна ме и мен. За жалост карам ковид по-тежко…