НАЙ-НОВИ:

Почина Костадин Чакъров – политическият съветник на Тодор Живков

На 70-годишна възраст почина Костадин Чакъров, който преди 1989 г. беше съветник на Тодор Живков.

[ad id=”263680″]

Костадин Чакъров е роден е през 1947 г. в Пловдив. Работи последователно като първи секретар на ДКМС в Пловдив, съветник в апарата на Държавния съвет на Народна република България, заместник-завеждащ икономическия отдел на ЦК на БКП.

“Думите не могат да изразят скръбта, която днес ни покоси!Коста почина едва навършил 70 години!Отиде си човекът, отдал цялото си сърце и мисъл на България, на Българската комунистическа партия, на Съюза на комунистите в България! След него остава делото му, което за нас ще бъде пример.Нека бъде светъл споменът за нашия приятел, другар и съратник! Вечна слава, благодарност и поклон пред паметта за другаря Костадин Чакъров!” Това написа в съобщение до медиите Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България.

[ad id=”225664″]

Преди малко повече от година Костадин Чакъров разказа пред NOVA за Тодор Живков – как е понасял тежестта на властта и как се е променил след 10-ти ноември. Лидерът зад маската на диктатора, тайните на БКП и истината за възродителния процес.

Разговорът с него можете да гледате във видеото на НОВА Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Специалистите препоръчват спиртните напитки да се приемат до шест часа…