НАЙ-НОВИ:

Поставиха горски аптечки в помощ на туристите в природните паркове

Горски аптечки за оказване на първа помощ са поставени по туристическите маршрути в природните паркове към Изпълнителната агенция по горите. Те осигуряват необходимите превързочни материали и медикаменти при спешни случай в планината. Ще помогнат на туристите, в случай на навяхване или нараняване, за да могат да се придвижат до най-близкото населено място. Това съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Новите аптечки на територията на Природен парк “Витоша” са поставени в заслон “Петрус”, заслон “Смильо”.

Паркът разполага с горски аптечки на още шест места: на пътеката от с. Железница към Черни връх (аптечката е поставена преди х. “Физкултурник”); Местност Комините; Боянски водопад; Зимната пътека село Кладница – Черни връх (преди да се съедини с лятната пътека).

Шест горски аптечки са монтирани в Природен парк “Врачански Балкан”. Местата, на които са монтирани са: заслон “Боров камък”, заслон “Войводин дол”, заслон “Старо село”, заслон “Барките”, посетителски център “Ритлите” и Младежки еко лагер с. Очин дол.

[ad id=”236993″]

Дирекция на Природен парк “Беласица” е поставила пет аптечки по маршрутите от гр. Петрич към билото на планина Беласица в района на “Халката”; от гр. Петрич към вр. Конгур през “Папреница”; от гр. Петрич към вр. Конгур през х. Конгур; от с. Самуилово към вр. Радомир през “Лопово”, и от с. Скрът към вр. Тумба след местността “Щаба”.

Шестте аптечки на територията на Природен парк “Странджа” са максимално отдалечени от населените места – първата аптека е в параклиса “Света Марина”, село Ивайлово, втората в местност “Индипасха”, третата – местност “Влахол дол”, четвъртата – в параклиса “Света Богородица”, село Кости, петата – местност “Малката котвена” до село Гараматиково и последната – при големия долмен в село Заберново.

От парковите дирекции се надяват, че подобно на ентусиазма на доброволците , участвали в поставянето им, туристите в парка също ще посрещнат аптечките с радост и ще имат грижа да бъдат опазени от вандализъм или ползване не по предназначение, за да могат консумативите в тях да помагат при оказване на първа помощ на пострадали в планината.

Източник: dir.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
В любовта казват, че победители няма… освен онези, които накрая…