НАЙ-НОВИ:

Посещение на американския Търговски аташе в Стара Загора

На посещение в Търговско-промишлена палата – Стара Загора днес беше г-н Мигел Ернандес, търговски аташе на посолството на САЩ в България, съпровождан от служители от търговския отдел на посолството. Преди това те разгледаха изложението Бата Агро.

Палатата има много добро дългогодишно партньорство с икономическия сектор на американското посолство, което, с това посещение на новия търговски аташе, се очаква да претърпи ново развитие.

Гостите бяха посрещнати от председателя на ТПП – Стара Загора Олег Стоилов и от зам.-председателя Красимира Соколова, които ги запознаха с местната икономика и им подариха икономически годишник на регион Стара Загора. Те останаха впечатлени от богатата информация в годишника, която ще бъде полезна в бъдещата им работа при търсене на търговски и кооперационни партньорства на американски фирми и инвеститори.

На срещата бяха обсъдени възможности за подобряване на партньорството чрез по-добър обмен на икономическа и търговска информация, на информация за различни събития в Стара Загора и САЩ, а така също на конкретни запитвания от български и американски фирми. Беше договорено в края на годината в Стара Загора да се организира българо-американски форум за насърчаване на икономическите и търговските отношения между България и САЩ, а така също да се организират търговски мисии в двете страни. Гостите високо оцениха информацията за богатото културно-историческото наследство на Стара Загора и обещаха да отделят време, за да се запознаят с него, а така също да посетят и други забележителности на региона ни, като Музея на „Загорка“ и винарни. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Поп звездата Мадона влезе в сблъсък с организаторите на "Евровизия…