НАЙ-НОВИ:

Порожанов: Строги наказания за растителни мазнини и палмово масло в млечните продукти!

“Този, който не желае да произвежда с млечни продукти, минава в съвсем различна група – имитиращи продукти, той не трябва да се води млечен производител”, подчерта министър Румен Порожанов.

[ad id=”225664″]

“Влагането на растителни мазнини и палмово масло в млечните продукти ще бъде забранено с нова наредба. На нарушителите ще бъдат отнемани лицензите за производство”, съобщи в Горна Оряховица министърът на земеделието и храните Румен Порожанов. Това предава БНР.

“Наредбата за млечните продукти предстои да бъде обнародвана в държавен вестник и да влезе в сила от средата на юли”, посочи министър Румен Порожанов.

“Кашкавалът, бялото саламурено сирене, киселото мляко трябва да се произвеждат само и единствено с млечни продукти. Този, който не желае да произвежда с млечни продукти, минава в съвсем различна група – имитиращи продукти, той не трябва да се води млечен производител. Даваме един месец, за да могат да си адаптират производствата”, подчерта земеделският министър.

“Започват повсевместни проверки от специално звено, което ще се сформира в земеделското министерство и от Агенцията по безопасност на храните. Млекопреработвателите, които бъдат хванати в нарушения, ще им се отнемат лицензите. Ще има и финансови санкции”, предупреди министър Порожанов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
"Г-20 е механизъм за постигане на консенсус и е най-перспективният…