Попитах мъжа си каква трябва да е идеалната съпруга и останах в шок

Историята на щастливо омъжена жена подпали мрежата. В интернет младата дама споделя любопитна случка от семейния си живот, която мигом предизвика куп въпроси сред представителките на нежния пол.

„С мъжа ми сме щастливо женени от близо 5 години. Имаме си и прекрасно момиченце. Една вечер си седяхме на дивана, гледахме телевизия и аз, на своя глава, реших да го попитам как според него изглежда идеалната съпруга“, започва историята си тя.

„До тази вечер се смятах за перфектна, но отговорът му направо ме шокира. Мислех си, че ще ми каже, че съм съвършена. Но не. Оказа се, че мъжът ми си има свой идеал за жена и аз бях много далеч от него!

Идеалната жена, според моя съпруг, не работи. Оказва се, че най-важната задача на жена и майка е да прави семейството си щастливо. Тя трябва денонощно да лети из къщата, да чисти, да готви, да пере и глади и да се грижи за всички. За да бъде вкъщи уютно и комфортно.

В същото време обаче мъжът ми не каза как аз ще си стоя у дома и ще успеем да живеем само с неговата заплата!“, пише жената.

„Идеалната съпруга винаги е красива, щастлива и весела. Тя всеки ден посреща мъжа си с усмивка, гримирана и нагласена и с вкусна вечеря в ръка. И тъй като си стои само вкъщи, няма никакви проблеми!

Идеалната жена не се шляе по улиците и не се забавлява навън с приятелки. Срещите с приятелки – само през деня и за предпочитане – у дома, най-вероятно, за да можете да чистите, миете и готвите, докато си бъбрите.

Между другото, това правило важи само за жените. Мъжът има право да се отпусне в бара няколко пъти седмично“, отбелязва тя.

„Идеалната жена винаги изслушва мъжа си и дава ценни съвети. Най-накрая стигнахме до точката, с която съм напълно съгласна. Само не ми стана ясно как съпруга, която се грижи за мъжа и децата си по цял ден, върти домакинската работа и постоянно готви нещо, може да даде наистина полезен съвет.

В подобна ситуация една жена не се развива, не общува с хора, не научава нещо ново, защото нейният свят се е ограничил до пространството, което се намира зад стените на дома й.

Перфектната жена няма лоши навици. Отчасти дори се съгласих с това. „А да изпием по чаша вино с приятелка чаша вино, вкъщи, разбира се! Това също ли е лош навик?“, попитах саркастично съпруга си. „По чаша – може“, смили се той.

Последното качество на идеалната жена било да е със сръчни ръце. И да може всичко. Вместо да цъка в интернет или да се шляе, перфектната съпруга трябва да седи (явно на люлеещ се стол) и постоянно да шие и плете нещо за семейството си.

Така всички ще бъдат облечени и няма да се налага да се харчат пари за дрехи. Страшна полза и икономия!

Ето така се оказа, че си ме представя моят съпруг.

Разбира се, думите му ме обидиха страшно много. И го попитах защо се е оженил за мен, като съм толкова несъвършена, в крайна сметка не отговарям на „критериите“ му.

„Обичам те и такива, несъвършена“, каза ми той и се запъти към спалнята. Как да му се сърдиш дълго?“, пита в заключение тя

jenata.blitz.bg


image0 (9K)