Поне осем убити в Никарагуа на протестите срещу президента Ортега

Най-малко осем души, включително 15-месечно дете, бяха убити вчера в Никарагуа при потушаването на протестите срещу президента Даниел Ортега, съобщи „Франс прес“, цитирана от БТА.

[ad id=“225664″]

От избухването на протестните акции на 28 април с искане за оставка на Ортега и съпругата му Росарио Мурильо, която е вицепрезидент, са загинали над 200 души.

В Манагуа вчера бяха убити седем души, а в бунтовническия град Масая южно от столицата – един, съобщи за АФП Никарагуанският център за правата на човека.

[ad id=“263680″]

В продължение на осем часа в нощта срещу събота силите на реда и полувоенни групи атакуваха студенти, барикадирали се в Националния автономен университет на Никарагуа в югозападната част на Манагуа, както и в шест столични квартала. „Те стрелят, за да убиват. Избиват хората, младежите. Ние сме под обсада. Това е неравна война“, свидетелства младеж с покрито с кърпа лице в директен видеорепортаж по Фейсбук.

[ad id=“237001″]

Никарагуанският център за правата на човека уточни, че двама души са били убити и 15 са били ранени в района на университета.


image0 (9K)