НАЙ-НОВИ:

От понеделник отварят моловете

Да се отварят големите търговски обекти тип мол разпореди премиерът Бойко Борисов. Това се случва след срещата му с представители на големи търговски обекти и Българската ритейл асоциация, съобщи news.bg

В срещата са участвали министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

По време на срещата детайлно са били разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас, уверяват от МС.

Заповед за това ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес, посочват от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

От цитираните думи на Борисов става ясно, че по темата е било разисквано в продължение на две седмици и то с колеги от икономиката, здравеопазването и щаба, като са били взети под внимание и медицинските аргументи.

“Надяваме се да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани”, посочва премиерът Бойко Борисов. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Разбиха вчера магазин на кооперативния пазар в Стара Загора. Взети…