Полицай написа детски книжки и ги представи на старозагорски ученици

Романът „Лятото на киселите краставички“ и стихосбирката „Патешка математика“ представи днес в Стара Загора авторът Гочо Гочев. На премиерата, организирана от Община Стара Загора, в залата на библиотека „Захарий Княжески“ се събраха ученици от старозагорски училища, които с интерес изслушаха автора и му зададоха безброй въпроси.

Гочо Гочев е роден през 1980 г. в Димитровград. Завършва Ветеринарния техникум в Стара Загора, а след това Академия на МВР. В момента учи „Право“ във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Работи като полицай в Районно управление „Полиция“ в Гълъбово. Освен това е и треньор по джудо и джу-джицу в клуб „Бугари“, в Димитровград, в който тренират деца от всички възрасти.

„Прекрасен човек е, научи ни да бъдем борбени, затова много го обичаме“, сподели неговата състезателка Симона.

Стихосбирката „Патешка математика“ съдържа 30 стихотворения за деца, чрез които всяко може да се научи да смята или да пише правилно чрез забавно поднесени правила. Тя е богато илюстрирана с рисунки от Йордан Йорданов.

Голям интерес предизвика романът „Лятото на киселите краставички“ . Това е дебютен роман на автора, който обхваща взаимоотношенията и приключенията на група деца от провинциален град по време на лятната ваканция. Гочев разказа, че много обичал да чете книги, синът му, който е петокласник се оплакал, че няма какво интересно да чете. Тогава решил да напише романа. Главен герой е петокласничката Зорница Благоева. Тя храни бездомни кучета близо до блока, в който живее. Един ден те изчезват и момичето прави разследване, за да разбере къде са. В него се включват новите и приятели, с които заедно изяждат буркан кисели краставички в кварталния магазин. Малките детективи се впускат в различни приключения и вършат много добри дела.

Децата поискаха да знаят, защо е такова заглавието на романа, ще има ли продължение. Питаха и за колко време го е написал, как е измислил приключенията, имат ли прототипи героите в реалния живот, дори и дали авторът обича кисели краставички.

Гочо Гочев отговори на всички въпроси и обеща продължението да бъде готово до зимата.


image0 (9K)