НАЙ-НОВИ:

Полицаите издигнаха протестен билборд за европредседателството

Най-големият полицейски синдикат – Синдикалната федерация на служителите в МВР, започна поредната си протестна акция за повишение на заплатите. На централния столичен булевард “Евлоги и Христо Георгиеви” в посока НДК бе поставен билборд с надписи на български и английски език за ниските заплати на полицаите.

[ad id=”263680″]

Надписът вероятно ще бъде видян от голяма част от официалните гости за европредседателството на страната ни. Маршрутът на делегации от летището към центъра ще мине по бул. “Цариградско шосе” и вероятно” по “Евлоги и Христо Георгиеви”.

“Служителите в МВР са по-ниско платени в сравнение с техните колеги в ЕС. Тяхната основна заплата е само 340 евро”, пише на билборда.

Това няма да е последният протест на синдикатите. Лятото на 2016 г. полицейските синдикати обещаха да протестират на всеки празник на полицията, което спазват до момента. През октомври миналата година пък заплашиха с протести по време на европредседателството.

Техните искания са три – 15% увеличение на заплатите от юли миналата година за всички служители в системата. В бюджета на МВР бяха отделени допълнителни 55 млн. лв. за заплати през тази година, но тяхното разпределение предизвика спор между полицаите и тяхното ръководство.

[ad id=”263680″]

Според синдикатите заделената сума е крайно недостатъчна и е гавра, но трябва да се раздели поравно. Но вътрешният министър Валентин Радев настоява, че увеличението ще е според заслуги. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Хъркането е един от най-често срещаните и неприятни проблеми, пред…