НАЙ-НОВИ:

Показаха най-рядката и скъпа котка в света – кръстоска между див каракал и абисинска котка

В Санкт Петербург показаха най-рядката и скъпа котка в света. Казва се Демо Мур и е от породата каракал, но е кръстосан с друг вид котка, пише vesti.bg

Собствениците му заявиха, че цената му е около 1,5 милиона рубли, което се равнява на около 23,400 хиляди долара.

Собственичката на Демо обясни, че го е чакала още преди да се роди, като събирала парите още преди това. Днес Анастасия Тимокхина с гордост показва домашния си любимец, който не се продава. Но тя с радост разказва за него. Демо е щастливец, тъй като Анастасия коментира, че “цялото ни семейство обича котки и ние искахме нещо екзотично, необичайно, някакъв вид чудо“.9 месеца по-късно, чудото им се сбъднало, тъй като част от семейството станал Демо. За разлика от събратята си от породата, той е различен. Теглото на мъжките е 13-20 килограма, а на женските около 11 килограма. Той обаче вече надхвърля тези килограми.

Изумрудено зелените му очи и пискюлчета на върха на ушите пък го правят толкова екзотичен, колкото стопаните му искат.Цената му обаче не е само заради това, а и от факта, че породата е изключително рядка.

Анастасия сподели, че като Демо има само около 30-тина в света. Той е кръстоска между див каракал и абисинска котка. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Трима турски войници са загинали, а десет са ранени при…