Пожари вилняха в Сливен, потушени са

Овладени са двата пожара в двора на ТЕЦ – Сливен и в района на завод „Динамо“

[ad id=“225664″]

Дейността на екипите е била затруднена от пулсиращия вятър, но въпреки това към полунощ разпространението на огъня е овладяно.

Екипи на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, МВР, „ВиК” и военнослужещи овладяха разпространението на два пожара в Сливен, предизвикани в неделя вечерта заради инцидентни усложнения от силния вятър, съобщиха от областна администрация Сливен, предава Канал 3.

Пожарите са избухнали на територията на предприятията „Топлофикация” и „Динамо” в града. Сигналите са получени около 19.00 часа снощи. Създадена е незабавна организация за действие и координация между участниците в спасителните действия. Гасенето е продължило с оглед безопасността.

Стихията се разрази около 21:45 часа в понеделник вечер. В Сливен духаше много силен вятър, като дори бе отчетена скорост на поривите от 40 м/с или над 140 км/ч.

Запалиха се бали боклук, приготвени за изгаряне в специално съоръжение. Така и не е известна причината да се възпламенят извън него.

[ad id=“263680″]

Три екипа пожарникари се бориха с пламъците, като основната им задача бе да локализират пожара и да не допусна да достигне до съседната административна сграда на ТЕЦ-а. В района на централата се намират и няколко бензиностанции, както и предприятия, които допълнително можеше да усложнят обстановката.

Топлоцентралата се намира в промишлената зона на града, но силен пушек се разнесе из целия Сливен.

Пожар горя и във вилната зона в местността Батмиш, като с гасенето на пламъците се заеха местни жители, а пожарникарите бяха ангажирани с големия пожар край ТЕЦ-а.

[ad id=“236993″]

По-рано пожар се разрази и в района на жп-гарата на Сливен, който също е загасен. Сливенските огнеборци са се отзовали на общо осем сигнала в рамките на вчерашния ден.


image0 (9K)