НАЙ-НОВИ:

Подробности за бруталното убийство в Орешник

След вчерашното убийство на фелдшера в тополовградското село Орешник е създадена група и издирваният за тежкото престъпление бивш легионер Иван Пачелиев е открит в дома си.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

С помощта на психолози беше направено така, че той да бъде задържан, без да му се даде възможност да окаже съпротива, добави той. Голяма част от ситуацията вече е известна. Установени са свидетели, иззети са записи от видеонаблюдението, заяви Цанков.

Към момента лицето не съдейства, продължаваме да работим с него. Задържан е за 24 часа, уточни директорът на ОДМВР-Хасково. Т

По тялото на убития фелдшер няма огнестрелни рани, смъртта му е настъпила вследствие на множество наранявания с хладно оръжие. В рамките на днешния ден на Пачелиев ще бъде повдигнато обвинение за убийство на медицински специалист при изпълнение на задълженията му. Той ще бъде задържан за 72 часа, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

“Може да направим предположение, че убийството е свързано с неговата дейност и с работата му. Заподозреният ще бъде задържан за 72 часа, за да могат да му бъдат повдигнати обвинения”, каза Дойчев.

На въпрос какво наказание го очаква, ако бъде признат за виновен прокурорът отговори: “Лишаване от свобода от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.”

“С лицето колегите от Тополовград са работили многократно. Провеждани са срещи, водени са беседи. Няма инциденти и жалби срещу него през последната година и половина”, каза Цанков.  “В предходен период той е бил разследван във връзка с убийството на животно. Случаят е завършил без неговото обвинение. Оказало се е, че друг е извършител на деянието”, добави той. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
ЕВН-Стара Загора съобщава за временно спиране на електрозахранването на 9…