НАЙ-НОВИ:

Подробности за арестуваните полицаи – дилъри

Двама полицаи са арестувани днес в група от осем души, задържани за разпространение на наркотици и осигуряване на “чадър” над дилъри Виж

Разследващите от ГДБОП и Спецпрокуратурата установили, че униформените доставяли и дрога с патрулния автомобил, както и безпроблемното й пласиране.

Арестуваните са на длъжност старши инспектор в група “Охранителна полиция” във Второ районно управление при Столична дирекция на вътрешните работи. “Те са играли много важна роля в състава на групата, като разчиствали терена”, обясни говорителят на Спецпрокуратурата Сийка Милева.

Групата е действала поне от 2017 г. Повече от година се работи по случая, участниците в групата са използвали и СРС-та, заявиха от Спецпрокуратурата.

Припомняме, на 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция “Национална полиция”.

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.

Почти година по-късно – на 23 януари 2019 г. бяха арестувани петима полицаи при проверка в същото 4-то РПУ. Обвинението бе, че са изнудвали търговци. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
До 13 декември (включително) е преустановено движението в участък от…