НАЙ-НОВИ:

Подготвят важна промяна при регистрацията на автомобилите

Подготвя се промяна в регистрационните табели на автомобилите. Те вече няма да започват с букви, които показват областта, в която е регистрирана колата. Това предвиждат законови промени, подготвяни от Министерството на транспорта, съобщава Нова телевизия.

По този начин автомобилите ще могат да бъдат регистрирани навсякъде в България и се предполага, че опашките за регистрации пред КАТ ще намалеят.

[ad id=”225664″]

Промените предвиждат да бъдат разкрити частни пунктове за издаване на регистрационни номера, които ще бъдат контролирани от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Таксата в тези частни пунктове ще бъде определяна от държавата.

С премахването на регионалния принцип на номерата ще се позволи на шофьорите да регистрират колите си във всяка точка на страната, без да се ограничават до града, в който живеят.

Няма да е необходимо да се сменят регистрационните табели на автомобилите, които вече са регистрирани в България.

[ad id=”263680″]

Предвижда се да бъде въведен и един талон, който да обедини сега съществуващите малък и голям. Той ще е с чип и ще носи цялата информация за автомобила. Ако промените бъдат приети, ще влязат в сила след около година.

До месец пък при годишния технически преглед на автомобилите няма да се изисква хартиен документ за платен данък. Изрядността на шофьорите към бюджета ще се проверява по електронен път. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Това съобщи проф. Генчо Начев - директорът на болница "Св.…