НАЙ-НОВИ:

Подарете на детето си безусловна любов! Каквито и други грешки да допуснете, безусловната любов ще ги коригира

Стела Даскалова: “Любовта и всеотдайността на майката и бащата са от ключово значение за правилното отглеждане на всяко дете.

В началото на книгата си “Всичко започва от детството”, Даскалова пише: „Разликата между безусловната любов и условната е огромна. Когато любовта се дава като награда за добро поведение, детето остава с впечатлението, че е обичано само при определени условия и че ако не полага специални усилия, не заслужава да бъде обичано. Това убеждение формира ниска самооценка и липса на самоуважение. Когато порасне, това дете най-вероятно ще бъде неуверено и ревниво в любовните си връзки, защото никога няма да е спокойно, че заслужава само по себе си да бъде обичано. Същевременно няма да вярва, че е способно да постигне голям успех и да бъде харесвано от хората. Всичко това ще пречи на неговото щастие…“

Детето, живяло в безусловна любов, расте със съзнанието, че е ценна личност, способна да обича и заслужаваща любов. Расте човек, който вярва в силите си, способностите си и отстоява решенията си, поемайки отговорност за тях. Грешките, които допуска не са съкрушителни за него, защото знае, че може да ги поправи. Обикновено точно тези хора създават хармоничен и щастлив живот не само за себе си, а и за близките си, защото знаят как да дават безусловна любов и не живеят в страх, че ще бъдат отхвърлени. Дори да им се случи да бъдат отхвърлени, винаги ще имат силата да градят отново.

„Всичко започва от детството“ предлага и над 150 трогателни и мъдри детски мнения за всичко, което вълнува малчуганите – за щастието и мечтите, за страховете си, за трудностите в отношенията с родителите, за родителската агресия, за нуждата от любов и разбиране.

Стела Даскалова е автор на „Какво се случва с любовта? Капаните на нашите убеждения“ и на още една много успешна книга по темата: „Всяко дете е герой. Важни уроци, които не се учат в училище“. Основната енергия, която обединява и трите ѝ книги, е любовта във всичките ѝ измерения.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 16.07.2019 г. от служители на сектор "Противодействие на икономическата…