НАЙ-НОВИ:

Повече полицаи на пътя за празника, борят черната статистика от миналата година

През 2017-а е имало 15 тежки катастрофи на 6 септември
[ad id=”225664″]

“Пътна полиция” предприема засилени проверки по случай празника 6 септември. По традиция в празничния и почивен ден се очакват да тръгнат много повече от обичайния брой шофьори.
От “Пътна полиция” призоваха шофьорите да бъдат отговорни на пътя, както и да подават сигнали за нередности.

Оказва се, че през миналата година на празничния ден статистиката изобщо не е била добра.

“Като статистика за миналата година мога да ви кажа, че на самия ден 6 септември броят на тежките пътнотранспортни произшествия е 15. За щастие е нямало загинали, но ранените са били 21. Най-много катастрофи са настъпили при сблъскване на пътни превозни средства – 9 такива катастрофи с 3-ма ранени. На следващо място са 4 ПТП с 6 ранени, които са настъпили при самокатастрофиране”, обяви инсп. Мария Ботева от ГД “Национална полиция”, предаде Канал 3.

[ad id=”263680″]

Най-сериозен трафик се очаква по българо-гръцката граница, както и по трасето от Дуранкулак до Малко Търново. От полицията апелираха шофьорите, решили да излязат извън страната за почивните дни – да проверят изрядността на автомобилите си и да спазват пътните знаци.

Инспектор Мария Ботева, отдел “Пътна полиция” в ГД “Национална полиция”: Ще се подпомага движението и по автомагистралите. Основно и по трасетата от ГКПП “Капитан Андреево” към Драгоман, към Видин, Русе навсякъде, където имаме гранични пунктове и където се очаква залисване на туристическия поток и транзитно преминаващите. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Страшно земетресение удари Япония, която през тази седмица беше връхлетяна…