НАЙ-НОВИ:

Повече от 3000 българи ще посрещнат Нова година на екзотичен остров

Повече от 3000 българи ще посрещнат Новата година на екзотичен остров. Ето кои – според Нова телевизия, са топ дестинациите за море посред зима?

110 хиляди българи ще посрещнат Новата година зад граница. От тях 3400 ще отброят последните секунди на 2018 година – на екзотичен остров.  Дубай, Карибите, Тайланд и Бали са сред най-търсените дестинации за по-заможните българи.

В Дубай на 31 декември купоните са навсякъде – на плажа, на покривите на хотелите, в емблематичните дискотеки.

Ако искаме да посрещнем Нова година не веднъж, а цели два пъти, изборът е Нова Зеландия и остров Раротонга. Заради различните часови зони имаме две партита и страхотен новогодишен бонус – плажни спомени посред зима.

Безкрайни партита на открито и латино ритми ни очакват на брега на Карибите. В Куба плажовете на Хавана и Варадеро са сред топ офертите за новогодишната нощ.

Нова година по бански можем да посрещнем по-евтино, ако сами организираме почивката. Основен разход остава самолетният билет.

Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори обясни: “Спадането на цената на петрола и увеличената конкуренция намали цените – до Банкок или Пукет например. Поради това все повече българи пътуват. Ако планираме 7-8 месеца по-рано, тези почивки стават все по-достъпни. Самолетните билети са най-скъпи около Нова година“.

Онлайн платформите ни помагат да избираме най-ниските цени на полетите измежду офертите на стотици авиокомпании. Пакетите на туроператорите започват от 7 нощувки. По-евтино море през зимата можем да си гарантираме с по-близките топли дестинации – като Египет, Мароко и Алжир. През последните месеци евтините самолетни билети превърнаха и други дестинации в хит сред българите. Пакетите за НГ там са около 2000 лева.

И все пак най-много българи, които ще празнуват зад граница, са избрали хотелите на съседните Гърция, Турция, Сърбия и Македония. Очакванията са за туризъм и пътувания по празниците да похарчим 59 миилона лева – средно по 530 лева на турист.

nova.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Когато жената стане на една определена възраст, тя  по-трудно вярва…