НАЙ-НОВИ:

Повече от 30 души са починали в Истанбул, опитали да се предпазят от новия коронавирус

Най-малко 30 души са загинали, а още 20 са приети в болници през последните две седмици в Истанбул, след като са пили етанол, съобщи турското издание “Сабах”.

Повечето от загиналите са граждани на Туркменистан. Освен, че пили етанол, те го втривали и в кожата си като средство за защита срещу заразяване с новия коронавирус. Властите съобщиха, че хоспитализираните са в критично състояние.

Експертите обясняват, че трагичните случаи се дължат на погрешно разбиране за влиянието на разтвори, които са на алкохолна основа, върху новия коронавируса. В опита си да се предпазят от новия коронавирус, загиналите са консумирали опасни количества алкохол. Консумацията на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици, категорични са медиците.

Това е довело до смъртта на най-малко 194 души в Иран през последните седмици. Повече от 6 000 са се натровили в страната поради консумация на опасен алкохол, за да се предпазят от заразата. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 25.03.2020 г. във Второ РУ - Стара Загора е…