НАЙ-НОВИ:

Епидемията от новия коронавирус отне живота на повече от 1000 души

Епидемията от новия коронавирус отне живота на най-малко 1016 души в Китай. Повече от 42 600 души в страната са заразени с него, обявиха китайските власти.

В провинция Хубей, в която избухна епидемията, има 103 смъртни случая поради коронавируса. Броят на регистрираните нови случаи обаче е намалял с почти 20% спрямо предишния ден.

Китайският президент Си Цзинпин вчера изненадващо посети здравни служители в Пекин, които лекуват пациенти с коронавирус. Той призова за “по-решителни мерки” за борба с вируса. Си Цзинпин заяви, че “трябва да имаме увереност, че в крайна сметка ще спечелим тази битка срещу епидемията”.

3996 души са оздравели и са изписани от болница, съобщиха от китайския Държавен комитет за хигиената и здравеопазването, предаде “Ройтерс”.

Във Великобритания вчера бяха обявени 4 нови случая, с което броят на заразените в страната достигна 8 души. Правителството предупреди за “сериозна и непосредствена заплаха”. Междувременно още 65 души са дали положителна проба на круизния кораб “Диамантената принцеса”, който е под карантина край бреговете на Япония. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Община Стара Загора ще отбележи 125 години от залесяването на…