НАЙ-НОВИ:

Плевнелиев: Радев постъпи правилно, но не е прав, че мълча досега

“Държавният глава извърши едно правилно действие. Но не е прав с това, че мълча досега. И мисля, че това е особено важно да се каже”. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в предаването “Панорама” по БНТ по повод отказа на държавния глава Румен Радев да подпише указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор.

“Като погледнем назад, през 2012 г. като държавен глава аз месеци преди финализиране на процедурата за избор на главен прокурор помолих публично да има минимум трима кандидати, те да имат своите концепции, да бъдат изслушани във ВСС, да се прожектира всичко това нещо в интернет и, разбира се, при една силно легитимна процедура, не беше проблем за мен да подпиша указа. Държавният глава мълча месеци наред, сега реши да действа”, изтъкна Росен Плевнелиев.

Той разкритикува Румен Радев, че се държи популистки. “Не счита себе си като част от баланса и част от механизмите за взимане на решение. Той мълчи, стои и накрая отиграва по неговия си начин, изгодно за него, определена ситуация”, добави Плевнелиев.

По думите му, Конституцията е разписала много ясно следващите действия и ВСС е на ход. И ако той препотвърди избора, държавният глава Румен Радев няма никакъв друг изход, освен да подпише указа, подчерта Росен Плевнелиев.

image0 (9K)

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
„Доброто, светлината и традициите“ Празник в с. Михайлово 11.00 ч.…