НАЙ-НОВИ:

Пламен Пасков: Нещо ме гложди… Изстреляли са 59 ракети, а са „пристигнали“ в района на целта само 23

Нещо ме гложди…

Изстреляни 59 ракети по почти $1.5 млн всяка, а „пристигнали“ в района на целта само 23. 36 крилати ракети „Томахоук“ – фира. Няма ги на мястото на срещата, сирийците на земята не могат да ги открият.

Теоретически вероятностите са следните (допълвайте, ако нещо съм пропуснал):

1. Американският ВПК е скъп, но за сметка на това крайно неефективен. КПД им е 23 от 59, което си е 39%, няма даже 40%. При цена от $1.5 млн за ракета, изстреляна от по-малко от 1000 км (всъщност, пред положително около 600 км) си е чист позор. Особено, ако го сравниш с резултата на Калибр, които за под $10,000 парчето успешно поразяват целта с грешки от сантиметри на 1500-2500 км. Американският ВПК в това съревнование заема почетното второ място, поради липса на друго последно. За сметка на това разорението за американския бюджет е гарантирано, ако смятат да воюват на тази цена, и по този начин. Очевидности.

2. САЩ са изстреляли 23, излъгали са, че са изстреляли 59, защото това си е бизнес.  Който е чел „Параграф 22“, или е гледал „Героите на Кели“, или е общувал с нашенските рейнджъри от американските бази по света, е наясно колко странен на пръв поглед е англосаксонският вариант на „воюване“. Как най-важното е да се изпише максимално количество изразходвани боеприпаси, за да се получи бюджетно финансиране за възпълване на изразходваното. А всъщност ракетите могат да са препродадени тайно, или да са запазени за други цели.

3. Руското ПВО се е задействало и понеже са били 59, а времето за реакция е било малко, са успели да „приземят“ в Средиземно море само 36, 23 са преминали.  Тогава коефициента на полезно действие на руските системи за ПВО (може би: С-300, или С-400) се оказва математически 61%. Не е малко, но всъщност не стига. Да пропуснеш почти 40% от крилатите ракети, които могат да носят ядрен заряд, си е достатъчно голяма беля, и опасност да получиш неприемливи загуби и поражения на твоя територия.

4. Руските системи за радиолокационна война са се задействали, но нарочно само за 36, или… толкова си могат – в мащаб, който е „объркал“ полетите на 36 от 59 ракети Томахоук. Това е под вариант на (3).

5. Това е договорка. Огромната цена (за САЩ – от $30-100 млн общо е цената) и нищожните поражения (сравнено с цената) нещо намирисват.  По това време Бачо Доню Тръмпата е вечерял официално със Си Дзин Пин.  Русия реагира служебно осъдително за „този акт на нарушение на международното право“, но без да се пали много.  Сирия също реагираха по-скоро служебно, отколкото кой знае колко гневно-изненадано. Всъщност, изненадани май бяха главно зрителите и „потребителите“ на СМРАД-BREAKING NEWS! Пораженията: 5-6 убити (ако е вярно) и няколко потрошени стари самолети, които без ремонта са на цената на старо желязо. Мамка му, ако бяха пуснали 5-6 човека с обикновени пистолети с общо 59 патрона по лев парчето (да спазим числото 59 крилати ракети), щяха да убият повече и да нанесат повече ефективни военни поражения. Даже си мисля, че с лъкове и с 59 стрели (те вече са по $10 парчето, ако са карбон), пак щяха да убият повече и да нанесат по-сериозни военни поражения. Нещо не е така. Нещо много силно не е така. Както в обичайния свят на англосаксите с техните двойни криви огледала. Пак се сещам за Wag the Dog…

От „източник във фейсбук“, пожелал анонимност:

1. Трагедията се случва в населено място, контролирано от Ал Кайда. Повтарям – ислямистката организация Ал Кайда – факт, спестен от почти всички медии на неинформираната аудитория, който всъщност е пиронът в цялата история. Тва е някакво малоумие, поредното инжектирано в съзнанието на масовата публика. Наистина ли твърдите, че най-сигурното доказателство за газовата атака е информация, идваща от терористична организация, която бутна кулите? Все едно Хитлер да праща снимки на убити в газова камера в Бухенвалд деца и да твърди, че зад това стоят Сталин и Чърчил;

2. Информацията се разпространява от един-единствен човек, скрит зад гръмкото име ‘Сирийска обсерватория за човешки права’, живущ в Лондон. Сами преценете доколко информация, подадена от терористична организация на човек с притеснителни симпатии към ислямисти, е достоверна;

3. Основният въпрос – защо Асад, печелейки войната, би използвал зарин даже не срещу ислямистите на бойното поле, а срещу цивилни в тила, и би настроил международната общност срещу себе си, едва седмица след като Тръмп каза, че Асад остава власт?
Мен дори не ме притеснява факта, че Тръмп атакува Сирия в разрез на международното право – историята показва, че от много години насам САЩ, а от 3 годни насам и Русия, не се свенят да престъпят законите. Но горните три въпроса не ми дават мира. И не само това, ами попадам на следните прелестни факти.

4. Копирам разговор, на който попаднах онзи ден, на стената на двама лекари, единият от които патоанатом, по повод снимката на корицата на ‘либерасион’

Doc Ivo: Не говоря за обработване. Това е постановка, неумел драмкръжок. Аз ПОЗНАВАМ смъртта, вярвай ми. Събрали са най-хубавите момченца, препасали ги като джизъс, подредили ги така, че никое да не скрива другото, накарали са да заемат невероятни, но изразителни пози и мимики… а смъртта има само едно лице и една поза- пълен релакс на мускулатурата. Всички мускули по красивите артистчета са напрегнати, шиите изпънати, а горе дясно виждам акушерска ръка и титаничен гърч едновременно. Не е нужно да я показвам на Ilian Iliev, та да се изходи като патоанатом.
Иначе театрали сред нас бол, ще разпознаят динамичното осветление и търсения блър ефект. Тези на снимката НЕ СА МЪРТВИ. За следващата, на която мият обгазените, да, истинска е. Което не потвърждава наличие на БОВ, даже наопаки, с това облекло и елементарни маски, надали ще живеят повече от голите… Много евтино. Като литография от средата на 19-ти век от панаир..
Ilian Iliev: ..всичко е театро… постановка просто..

5. И не стига това, ами и попадам на видео, в което шведските лекари за граждански права излизат с притеснителни заключения, че на база снимковия и видео материал няма никакви доказателства децата да са убити от зарин, затова пък смятат, че е възможно да са убивани в момента с инжектиране на някакви вещества.

6. И не стига това, ами попадам и на интервю по БНР на професор по химия Михаил Харалампиев, който нарича атаката ‘груба и скалъпена набързо постановка’ и твърди, че заринът би убил всички юнаци, които подмятат мъртвите деца с голи ръце.

Въпроси, въпроси, въпроси, лошото е, че си ги задаваме една шепа хора, докато оядената, мъртвородена мейнстрийм журналистика услужливо промива атрофирали мозъци.

*СМРАД = средства за масова реклама, агитация, и дезинформация. Работят за наша сметка, но за чужд, външен интерес. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
На 8 април, около 03:00 часа, в Стара Загора, на…