НАЙ-НОВИ:

Пламен Георгиев сам събаря барбекюто, след като Борисов му постави ултиматум

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е започнал сам да събаря обявените за незаконни навеси на терасата си вчера, съобщи бТВ. Това се случва няколко дни след заплахата на премиера Бойко Борисов да го отзове като консул във Валенсия, ако не махне барбекюто и останалите постройки на терасата си.

Думите на Борисов бяха: “Пламен Георгиев работи добре, умен човек е, но миналия четвъртък или петък казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не изпълни решението незаконната част от терасата му да бъде съборена, ще го отзова, така както съм го пратил.”

Под натиск от премиера Георгиев оттеглил и жалбите си срещу срещу заповедта на кмета на “Слатина” за принудително премахване на постройките. В понеделник заповедта му бе изпълнена.

“Информация за събарянето получихме от медиите. Очакваме, когато Пламен Георгиев приключи с премахването на незаконния строеж, да ни информира, за да дойдем да констатираме и да приключим случая”, каза днес началникът на отдел “Контрол по строителството” в район “Средец” Михаил Джурджин пред бТВ.

Скандалът с апартамента на Пламен Георгиев тече от месеци и го принуди да излезе в неплатен отпуск като председател на антикорупционната комисия. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
70-годишната Стефка Николова от село Раздол пък преди няколко дни…