НАЙ-НОВИ:

Пламен Георгиев: Омерзен съм от дебата в парламента!

След дебата в НС получих обаждания от депутати, които ми казаха „Нищо лично, това е просто политика“. Това коментира в студиото на „120 минути” по бТВ шефът на Антикорупционния орган Пламен Георгиев.

[ad id=”225664″]

Народните представители го избраха през седмицата за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Изборът обаче предизвика множество пререкания, а в пленарната зала валяха куп обвинения.

Георгиев обясни, че е разочарован от ниското равнище на дебата в пленарната зала. „Не приемам такава политика. Нямам нищо, от което да се притеснявам и съм омерзен от ниското ниво на този дебат“, посочи шефът на Антикорупционния орган. Той заяви, че за въпросния разговор, който се превърна в ябълка на раздора, се е получила информация след приключването на делото. Той обяви, че не е разследвал разговор между премиера и Ваньо Танов.

[ad id=”237001″]

„Наговориха се куп лъжи в това заседание на правителството. За всеки, срещу когото имаме сигнал, ще бъде обработен естествено“, посочи още той.

Пламен Георгиев коментира и хората, които ще влязат в комисията. „Ще избера хора, които са професионалисти във всяка една област“, посочи той. По думите му това е лично негов избор. „Няма депутатите да ми кажат кого да предложа. Ако не беше създадена тази комисия, щях да се върна в прокуратурата. Но там не виждам вече предизвикателство“, заяви Георгиев. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Направи го сега доброволно или, ако искаш изчакай един-два месеца,…