Пияният шофьор не спрял, когато убил момичето, а отишъл на дискотека

Пияният 28-годишен Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека. Скандалното е, че той не спрял, а отишъл на дискотека.

Инцидентът стана в неделя в 4 часа сутринта на бул. „Бургаско шосе“ в Сливен.

„Водачът на Алфа Ромео се движел в посока центъра, в този момент група младежи пресичали. Загиналото момиче е било първо в групата. Това заяви Диян Митев от “Пътна Полиция“ в ефира на bTV.

Водачът не спрял на мястото на инцидента, а продължил към местна дискотека, където по-късно бил открит.

За да настъпи смъртта внезапно, със сигурност мъжът е шофирал с над 50 км в час, каквото е ограничението за населено място, но това ще се установи с експертиза.

„Това е един от натоварените булеварди, без „повдигнати полицаи“. Сигнали на общината са пращани, също и на комисията по транспорта“, уточни още униформеният.

От своя страна Ваня Белева говорител на окръжна прокуратура посочи, че няма конкретна информация, къде точно са били децата.

„Ученици са в Професионалната гимназия по обществено хранене. Момичето има постоянен и настоящ адрес в Сливен. Органите на полицията са установили с дрегер 2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора. Тепърва ще се установява с кръвна проба и урина колко точно е алкохолът и дали има други вещества“, поясни още тя.

Водачът е привлечен към наказателна отговорност. От 3 до 15 години затвор го грозят.


image0 (9K)