Пиеса на 15-годишната Лия Иванова ще се играе на Бродуей през май

Пиеса на 15-годишна българка ще се играе на Бродуей през май. Лия Иванова печели в състезание със свои връстници от целия свят

„Аз съм най-гордият баща на света“, заяви Никола Иванов, след като разбра, че дъщеря му е спечелила състезание в конкуренция с деца под 18 г. от целия свят.
Постановката по нейния сценарий „Вечно завръщане“ (Eternal Return) ще се играе в Театрална работилница като част от фестивала „Оф Бродуей“. Той се провежда на експериментални и престижни сцени и е предназначен за спектакли с по-ниски бюджети. Театрите са разположени встрани от прочутото авеню и имат между 100 и 500 места.
Ако представлението на Лия мине с голям успех, то може да бъде поставено и на класическия Бродуей.
„Бях абсолютно изненадана, когато разбрах, че съм избрана, защото в конкурса участваха много талантливи деца.
Изобщо не предполагах, че моята пиеса ще бъде избрана за фестивала“, сподели Лия Иванова пред „168 часа“.
Сюжетът е диалог между двама души, които си споделят колко хубаво е било в стария им квартал, как са си живели. Но в крайна сметка от това, което си разказват, става ясно, че мястото изобщо не е било добро. Ефектът се засилва на финала, когато се разбира, че двамата са починали в същия този квартал и всъщност са духове.
Първоначално искала да напише по-оптимистична история, но впоследствие сменила сюжета и решила да покаже нещо различно. Идеята
да кандидатства за фестивала „Оф Бродуей“ й дала нейната преподавателка в курса по творческо писане в Writopia Lab – организация, която обучава талантливи деца във всички щати. Всяка събота младата българка посещава този курс и заедно с други деца пише.
Преподавателката я насочила да участва в конкурса „Оф Бродуей“, защото преценила, че има данни да спечели.
Прочетете повече и вижте снимки в 168 часа


image0 (9K)