НАЙ-НОВИ:

В Петрич почерня от полиция заради “коронакючеци”

Появиха се скандални снимки от безумния цигански “коронакючек” в Петрич, завършил скоропостижно. По-рано днес се разбра, че в ромската махала в града вчера е почерняло от полиция.

Светкавична реакция на ченгетата от местното полицейско управление и общинска охрана секнаха току-що започнала веселба в махалата, където празнували рожден ден. Мъже и жени излезли на улицата, хванали се на хоро  на фона на силна музика, но за броени минути били неприятно изненадани от няколко екипа полицаи и общински охранители, съобщи Struma.com.

Припомняме, че днес (8 април) е световният Ден на ромите. Призоваваме ромските общности да се въздържат от бурни празненства и да си останат вкъщи, за да опазят своя и на близките си живот!

Веселбата се разтурила, над 10 от хорото са с актове за нарушение на мерките в извънредното положение, съставени по закона за здравето, а трима от най-темпераментните танцьори били заведени в полицията, където са задържани зад решетките и докладвани на прокуратурата.

Срещу Спас Янков на 25 години, 45 годишния  Вальо Янков и неговата връстничка Снежана Георгиева са образувани бързи производства  за нарушение на карантината и погазване на извънредните мерки.    Свидетели на щурма на полиция и общинска охрана били изненадани от бързата им реакция и взетите крути мерки срещу нарушителите

В момента в ромската махала продължава да е пълно с полицаи, които денонощно охраняват махалите в южния град. Полицаи осъществяват денонощно наблюдение на хората, поставени под  карантина.

В Петрич още в първия ден на разпорежданията на здравния министър и правителството бяха съставени най-много актове на хора, дръзнали да се отклонят от наложената им карантина. Стотици гастарбайтери се завърнаха  и само бързите и адекватни  мерки на полиция и община, успяват да държат под контрол  взривоопасната ситуация в града, който е в близост до 2 граници. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Два акумулатора, около 150 литра нафта, 10 стяги с колани…