Певицата Софи Маринова се отърва от затвора

Софи Маринова няма да влезе в затвора!

Преди месец фолк фурията засне най-новия си видео клип към песента „Мили мой”. Той беше сниман в защитения обект „Каменни гъби“ край Кърджали. След проверка на Наказателния кодекс – стана ясно, че по силата на чл. 278, засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти, ромската перла може да прекара поне 2 години в затвора, пише „България днес”.

Най-малкото, Софи Маринова е можело да бъде осъдена да плати 20 000 лева глоба, за нарушения на целостта на природен обект, твърди изданието.

„Няма констатирано нарушение, тъй като органите на реда в местността не са видели лично с очите си Маринова върху „Каменните гъби“. Затова няма как да бъде санкционирана по този начин“, коментира служител на националното ловно стопанство „Женда”,

Самата Маринова потвърди, че видеото към песента й е заснето именно при скалните образувания. Когато беше направено това разкритие, от местната Инспекция по околната среда са извършили проверка, която не е установила увреждания по природния феномен. Така Софи се размина със затвора и глобата.

Режисьорът Люси Иларионов твърди, че случайно попаднал на това място и дори не знаел, че е защитен природен обект.

Няма нито прегради, нито камери, нито табели. Мисля, че Софи направи много добра реклама на района и сега хората ще посещават редовно „Каменните гъби“. Софка свърши работата на министерството на културата“, смята Иларионов.

От ловното стопанство обаче обявиха, че има табели, които предупреждават туристите да не се катерят по обекта, а също и че има ограждения и указателни табла, че това е защитен обект.

В клипа участва и любимият на Софи Маринова – Тодор Давидов, Гринго. Той също би трябвало да отговаря пред закона за влизането в защитен обект.

Само преди няколко месеца Гринго излезе от затвора, където прекара 10 месеца. Той беше арестуван и затворен за рекет на бизнесмен от Айтос.

Що се отнася до „Каменните гъби“, те са защитен обект още от 1974 година насам. Той се смята за едно от последните убежища на птиците – орел змияр, испанско каменарче и египетски лешояд.


image0 (9K)