НАЙ-НОВИ:

Певецът на мутрите стана учител на годината

Илиян Михов-Баровеца стана учител на годината. Музикантът и певец, който преподава в столичното 144-о СУ “Народни будители”, беше избран за учител на годината след гласуването на 130 негови колеги. Преди дни изпълнителят получава грамота, която да потвърди отличието.

Мнозина определят наградата като гавра с образователната ни система, тъй като намират за ненормално чалга певец да учи децата на любов към сериозната музика. Баровеца е завършил Сержантското средно военно-музикално училище „Маестро Георги Атанасов“.

“Признанието е много сладко, защото никога не съм имал самочувствието, че съм учител. Но децата ме харесват и се зареждам с тях. Трябва да призная, че това ми е втора награда, след като миналата година бях избран за най-стилно облечен учител”, коментира пред “България Днес” Баровеца.

Михов, който е едно от емблематичните имена в българската музика, признава, че учебната година е била много трудна заради пандемията от коронавирус.

“Започнахме присъствено, а след това трябваше да продължим онлайн. Но се справихме отлично с уроците от разстояние. Децата постигнаха много добри резултати и се гордея с тях. Направихме и онлайн концерт, а наскоро записах поздрав за лятото за другите учители”, каза още Баровеца.

“Всичко започна случайно. Поканиха ме да замествам един колега – преподавател по кларинет, който замина в чужбина. Когато се появих в училището, децата ме познаха и започнаха да ми искат автографи. Директорката видя, че съм сериозен в работата си. Извика ме и ми каза: “Знаеш ли, много деца искат да се запишат при теб за пеене”. Реших, че може да пробваме. И така от години работя в училището. Преподавам кларинет, саксофон и народно пеене, водя и големия хор”, поясни пред вестника изпълнителят на вселенския хит “Баровец”.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Световният №1 Новак Джокович и жена му Йелена са дали…