Пачки пари и незаконен пистолет до трупа на шефа на КАТ-Казанлък. Обрат в разследването?

Близо 10 000 лева и незаконен револвер откриха край трупа на мъртвия началник на „Пътна полиция“ Казанлък – Тодор Николов. Намерени са 4-5 пачки в български левове, револвер в кожен кобур, най-вероятно незаконен, и кутии с боеприпаси.

Това обяви пред журналисти окръжният прокурор Дичо Атанасов на метри от инцидента. Той потвърди, че днес около 13.00 часа е намерен трупът на полицая в гориста местност между село Бузовград и язовир „Копринка“. Парите са били изхвърлени в близка крайпътна канавка. Мъртвият е държал в ръката си служебния пистолет „Макаров“.

По думите на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Хаджиев смъртта е настъпила 38 часа преди тялото да бъде открито.

Разследване трябва да установи дали има връзка между парите, незаконното оръжие и смъртта на началника на „Пътна полиция“ в Казанлък. „На този етап има различни хипотези за смъртта на Тодор Николов и една от тях не изключва корупционна практика. Предстои да се установи дали причината е убийство или самоубийство“, коментира директорът на Областната дирекция на МВР.


image0 (9K)