Парламентарната група на ГЕРБ с дарение за строежа на храма на Старозагорските бани

С 3000 лева бе подпомогнат строежът на храм „Св. Иван Рилски Чудотворец“ в курортното селище Старозагорски бани. Това стана ясно при посещение на кандидата за представител в Европейския парламент от ГЕРБ Николай Диков и народните представители Емил Христов и Радостин Танев в селото.

„Вярата не струва пари. Хората, които се занимават с богоугодни дела, заслужават нашата подкрепа”, каза Диков.
В срещата с фирмата, която ще строи църквата участваха още кметът на Старозагорските бани Станчо Станев, общинските съветници Динко Михайлов и Дарина Гайдарова, зам. – кметът на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и секретарят на администрацията Делян Иванов.
Теренът, върху който се изгражда православната църква е собственост на Българската православна църква, и е с площ от 160 кв.м.
Първата копка за храма, чийто покровител е Св. Иван Рилски Чудотворец, бе направена през лятото на 2017 година. Още тогава стана ясно, че средствата за първия етап са налични, но има необходимост от още, за да бъде факт църковната обител в курортното селище.
През годините ПП ГЕРБ е подкрепяла изграждането и обновяването на редица църкви в Старозагорско. За най-новия храм, който има в града на липите – „Св. Игнатий Старозагорски“, партията дари 50 хил. лева.
Народни представители и общински съветници също са подкрепяли домовете на вярата, като църквата в старозагорското село Могила – „Св. Георги“.
От партийната субсидия, с 25 хил. лева, бе подпомогнат преди време и манастирът „Св. Атанасий“ край чирпанското село Златна ливада.


image0 (9K)