НАЙ-НОВИ:

Папи Ханс: Напук на критиките, трябва да правиш това, което ти доставя удоволствие, да бъдеш себе си – другите нека свикват!

„Мама каза, че изглеждам като пет милиона лева. Мама сигурно е права. Права. Мама каза да излизам често – нека да ме гледат. Мама сигурно е права…”, пее Папи Ханс в новото си парче „Мама каза”. „Отново през усмивка, отново през намигване, но с едно послание, което е сериозно като инфаркт – всеки човек заслужава своето самочувствие”, пък е част от представянето на парчето, което Константин Трендафилов, както е истинското му име, направи във фейсбук профила си.

Любопитна подробност е, че в клипа участват не засукани мадами, като че „преминали през фотошоп”, а обикновени мъже и жени на различна възраст и деца. Искрено се забавляват, както и майката на Папи Ханс. Кристин Димитрова, която е поет и преподавател, на шега издърпва ухото на сина си в края на видеото, а после го прегръща. Едва ли има нужда да се уточнява, че тя силно го подкрепя, както и сестра му. От поста на Константин във фейсбук пък се разбира, че майка му до голяма степен е негов мотиватор и двигател на наелектризиращата промяна, която предприел преди време, за да бъде днес увереният, успешен млад мъж, който смело сбъдва мечтите си, като например да бъде писател, да отправя послания с музика и да създаде със съмшиленици рекламна агенция.

„Всеки човек, независимо как изглежда, къде е отрасъл, колко пари има и колко големи са мечтите му, има своето право да се обича. И трябва да изповядва това право. Живял съм голяма част от живота си, мислейки, че изглеждам като гъз. После смених гледната точка, а хората взеха, че ми повярваха, че съм готин. Единственото, което се е променило, е че сам се заобичах. Или иначе казано – повярвах на мама, че съм най-хубавото гардже. И в този ред на мисли, често си мисля, че хората не разбират какво означава Папи Ханс. Зад какво застава. Точно зад това. Че напук на баража от критики, трябва да правиш това, което ти доставя удоволствие, да продължаваш напред и да бъдеш себе си, каквото и да значи това за теб в момента. И мен се опитват да ме убедят, че съм само един тъжен поет, а аз им обяснявам, че обичам и да се забавлявам. Какво да се прави – бъди себе си, другите нека свикват”, гласи целият фейсбук пост на Папи Ханс, с който представи новата си песен. „Мама каза” вече набира популярност. В Youtube има над 1 млн. гледания, а сред най-любимите хитови бисери се отличава: „Хем съм готин, хем съм смотан”.

Този проект е изключително важен за него. А идеята за „Мама каза” е още от преди „Кекс”. И именно това послание, заложено в новата му песен, носи и псевдонима Папи Ханс. Константин Трендафилов успява да достигне не само до младите хора, а и до по-възрастните, дори до самия премиер Бойко Борисов. Няма шега. В предаването „На кафе”, в което гостува тези дни, Папи Ханс трябваше да отговори и на въпрос на Стефан, мъжът на водещата Гала. И питането гласеше: „Бойко Борисов казал, че са го галили три папи по главата. За двама се сети. Пита третият ти ли си?”. Папи Ханс прие шегата и допълни: „Чувал съм, че „Кекс” е едно от любимите парчета на въпросния господин”.

Напоследък Папи Ханс изцяло се е отдал на музиката, а и на рекламната агенция, която създаде със свои приятели след края на участието си в шоуто за имитации „Като две капки вода”. Пише текстове на песни и малко е позагърбил дейността си като писател. Все пак продължава да пише. Вече има десетки стихотворения, които не е издавал и не е показвал. Има и идея за роман, но засега не му остава време да се съсредоточи върху нея и да я реализира.

Константин Трендафилов започва да пише като на шега. Той преоткрива литературата покрай Чарлз Буковски, а сам започва да твори като упражнение и майтап покрай работата си в рекламна агенция. Първо започнал с хумористични, кратки разкази, после станали по-малко хумористични, сериозни, продължил с поезия… И всичко останало се получило съвсем естествено. Никога не се е стремял към слава, но без нея няма как да популяризира творбите си. Винаги е казвал, че за писането трябват душа и умения, не може едното без другото. Може би това е тайната на успехите му, покрай които понесе и доста критики от гилдията. Константин Трендафилов не се е притеснявал да ги коментира, както преди време направи, изтъквайки, че етикетът „комерсиален” е просто удобно оправдание.

За себе си пък е казвал, че специалитетът му е да разбира хората. Той наистина разбира човешката психика. Това го вълнува. И оттук и умението да поднася всичко така, че хората да го разберат или дори да не го разберат, да ги докосне. Е, явно го разбират, защото бързо проби и на музикалния пазар. Това, което все още не успява да проумее неговият „любопитен ум” е любовта. Затова преди време Константин откровено сподели в тв интервю, че е научил много за жените и много малко за любовта. „Аз за жалост съм самотен и тъжен човек, който разсмива хората, за да забравя. И това е истина. За жалост моите опити за любов всъщност са крайно неуспешни. Винаги е поради някаква много тъпа причина. Като например това, че човекът живее в друга държава. Нито аз мога да отида там, нито тя може да дойде тук. Любовта стои като някакъв мост. Ненужен мост, който никой не прекосява”, сподели тогава Константин, цитира “Уикенд”.

Това е неосъществената му любов с момиче от Португалия, с която се запознава малко след раздялата си с певицата Дара. Запознали се случайно в сградата, в която е офисът на рекламната агенция, в която тогава работел. Тя била в София за кратко и трябвало да се връща в родината си. Любовта им се случила от шега на шега, много бързо и неочаквано, както обикновено става. Красавицата заминала малко преди Папи Ханс да влезе в Къщата на „ВИП Брадър”. Когато напуснал риалитито, той веднага й се обадил: „Да идвам ли към Португалия и да те крада в България или не? Имаш няколко часа да ми отговориш…”. Тя отвърнала, че не може ей така да захвърли това, което е започнала да строи в Португалия. Той също не може.

„Това е може би най-хубавото нещо, което ми се е случвало”, казвал е Константин за тази любов. Той още страда за нея. Ангажиментите и позитивната енергия, която получава от почитателите си, го зареждат и разсейват. И все пак няма да я забрави скоро – защото не иска, обещал си е. Споделял е, че държи да си пази този спомен. Може би докато „дойде нещо друго, което да е истинско”.

В момента Папи Ханс няма жена в живота си, но пък се радва на любовта на почитателите си. Не крие, че има и много сбъднати мечти в професионален план. И продължава да твори. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Мъж загина, след като се заби с автомобила в пътно-строителна…